בעידן שבו רוב בני האדם משתמשים בסמארטפונים שלהם למגוון רחב מאוד של מטרות, עסק שמציע גם אפליקציה נהנה מיתרון של ממש על פני המתחרים שלו – גם בזכות המיתוג כמתקדם ומוביל, וגם בזכות האינטראקציות השונות האפשריות עם הלקוחות הפוטנציאליים (למשל הצעת מבצעים באמצעות היישומון). כדי להפיק מקסימום תועלת מהאפליקציה, חשוב להקפיד על מספר דגשים חשובים כשמפתחים אותה:
אפיון מושקע
השלב הראשון של פיתוח אפליקציות הוא אפיון מדויק. קודם כל חשוב לאפיין את הלקוחות, לאחר מכן נקבעות המטרות הספציפיות של האפליקציה ושל האינטראקציות שיתבצעו דרכה – ואז אפשר גם לאפיין את היישומון עצמו. בפרט נדרשת מקסימום תשומת ליצירת חוויית משתמש מהנה, כדי להניע את כל מי שיתקין את האפליקציה גם להשתמש בה.
ממשק ידידותי ונוח
הדגש השני במסגרת פיתוח אפליקציות הוא ממשק המשתמש. הממשק מהווה באופן טבעי מרכיב משמעותי בחוויית המשתמש, ולכן הוא חייב להיות ידידותי מאוד ואינטואיטיבי להפליא. ממשק מסורבל וקושי להבין מה בעצם צריך לעשות כדי לבצע פעולה כזו או אחרת ירתיעו את הלקוחות הפוטנציאליים – ועלולים לגרום לכך שהם פשוט יסירו את האפליקציה לאחר התקנתה בסמארטפון (או שפשוט לא ישתמשו בה).
התאמה לכל מערכות ההפעלה
על-מנת שלא לפספס אף לקוח, לא את אלה שכבר הצטרפו למאגר הלקוחות של העסק ולא את אלה שמתעניינים בהצעות של העסק, חובה לוודא שהאפליקציה מותאמת לכל סוגי הסמארטפונים – ובפרט עובדת היטב וללא תקלות גם במערכת ההפעלה של האייפונים וגם על אנדרואיד. בהתאם מומלץ להפקיד את מלאכת בניית האפליקציה בידיים מיומנות, למשל של אנשי המקצוע של משרד פרסום ירדן דיגיטל.
עיצוב שמושך את העין ואת הלב
הפתגם 'אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו' היה נכון מאוד בעבר, וגם כיום יש תחומים שבהם הוא עדיין רלוונטי. לגבי פיתוח אפליקציות כדאי להבין שאין הפרדה אמיתית בין הקנקן לבין מה שיש בו, ולכן לנראות של האפליקציה יש משקל של ממש בחוויית המשתמש של הגולשים – ולכן גם בהתרשמות שלהם מהעסק.
חשוב ליצור עיצוב שמושך את העין ובמקביל גם הופך כל פעולה שמתבצעת באפליקציה לפשוטה יותר, כלומר למנף את העיצוב גם לטובת הפן הפרקטי ונוחות השימוש. דגש נוסף הוא התאמה של העיצוב לאופי העסק ולתחום שבו הוא פועל (ואם לעסק כבר יש שפה עיצובית מובחנת, כמובן להשתמש בה).
בדיקות קפדניות לפני העלייה לחנות האפליקציות
השלב האחרון של פיתוח אפליקציה הוא בדיקות קפדניות. אסור לדלג על השלב הזה, גם אם לכאורה היישומון מוכן וישנה להיטות להעלות אותו לחנויות האפליקציות. כל בעיה שתתגלה כשהאפליקציה כבר באוויר עלולה לגרום לגולשים רבים לוותר על השימוש בה ולא לחזור אליה יותר גם אם התקלה כמובן תתוקן. בדיקות מחמירות מסייעות לוודא שהכל תקין, ושבכל מצב האפליקציה תספק מקסימום נחת ותועלת – ובכך תמלא את ייעודה.